مونجارو، ماسیزا، ملیتاید، اوزمپیک و ... اسامی که در یکی دو سال اخیر به عنوان آمپول های لاغری سریع، در شبکه های اجتماعی و اینترنت دیده و شنیده ایم، تمامی نام های ذکر شده در ابتدای این مقاله به هورمون GLP-1 ختم شده و دارای عملکرد مشابهی هستند، اگر دوست دارید با نحوه کار این آمپول ها و عوارض و فواید آن ها آشنا شوید تا انتهای این مقاله با بلاگ ژیوا همراه شوید.
مونجارو، داروی دیابت و یا لاغری ؟؟؟
مونجارو و سایر اسامی ذکر شده در ابتدای مقاله و نام های تجاری مشابه، جزو داروی هایی به شمار می روند که معمولا همراه با رژیم لاغری و فعالیت بدنی برای درمان افراد مبتلا به دیابت نوع 2 که موفق به کنترل بیماری خود نشده اند، تجویز می شود. این داروها فعالیت هورمون سیری یا GLP-1 را که در روده و برای کنترل قند خون ترشح می شود را کند کرده و در نهایت موجب بی اشتهایی در فرد می شود. و در واقع اثر لاغری داروی مونجارو که از بی اشتهایی در افراد به وجود می آید، یک اثر جانبی برای این دارو به شمار می رود، مونجارو و سایر داروهای ذکر شده در مقاله دارای تاییده FDA یا انجمن غذا و دارو ایالات متحده برای کنترل بیماری دیابت نوع 2 به شمار می روند.
میزان و نحوه مصرف مونجارو ؟؟؟
نحوه مصرف این داروها متفاوت است، مونجارو به صورت وارداتی وارد کشور شده و به صورت زیر جلدی، در دور ناف یا بازوها یا ران ها به صورت هفتگی تزریق می شود، و با توجه به ساختنی بودن دوز مناسب دارو با توجه به شرایط هر فرد می بایست، توسط پزشک دوز مجاز ساخته شود، معمولا تزریق مونجارو با دوز 2.5 میلی گرم در هفته شروع و به صورت هفتگی افزایش می یابد، بستگی به پاسخ بدن شما و میزان مقاومت در برابر گرسنگی این دوز افرایش پیدا می کند، نام های تجاری دیگر مانند ملیتاید و ماسیزا نمونه های تولید داخل با عملکرد مشابه این دارو می باشند که روزانه به صورت زیر جلدی تزریق شده و دوز آن معمولا به صورت هفتگی با توجه به مقاومت بدن افزایش پیدا می کند. نحوه نگهداری این آمپول ها در یخچال و جلوگیری از یخ زدگی می باشد که می بایست
قیمت آمپول مونجارو؟؟؟
قیمت آمپول مونجارو به توجه به میزان مصرف و هزینه دستمزد پزشک متفاوت است، اما معمولا هزینه تزریق این دارو با توجه قیمت دلاری ماده اولیه آن در نوسان است و می بایست با توجه نیاز فرد محاسبه و اعلام شود، در مورد نمونه های داخلی می توان با هزینه 1.5 تا 2 میلیون تومانی یک دوز 18 میلی گرمی دارو را تهیه کرد که با توجه به نیاز هر فرد برای بازه مصرفی 1 هفته تا 1 ماه کافی است.
عوارض مصرف آمپول مونجارو
مونجارو و سایر آمپول های لاغری با عملکرد مشابه مانند سایر داروها دارای عوارضی می باشند که می توان تا حدودی آن ها را کنترل کرد. بیشتر عوارض گزارش شده در مورد داروی مونجارو، مشکلات گوارشی مانند، تهوع، استفراغ، اسهال، یبوست، درد بالای شکم و بی اشتهایی است که البته در همه افراد شایع نیست و با داشتن رژیم غذایی مناسب و نهایتا چند داروی ساده می توان تا حدود زیادی این عوارض را کنترل کرد.
در چه مواردی نباید از آمپول مونجارو استفاده کرد؟
- به مواد تشکیل دهنده آمپول مونجارو مانند تیرزپاتید یا هر ماده موجود دیگر در آن حساسیت دارید
- خودتان یا اعضای خانواده تان سابقه ابتلا به بیماری های تیروئیدداشته باشید.
- اگر در دوران شیردهی هستید یا باردار شده اید و یا قصد بارداری دارید( مطالعات تایید شده ای بابت بی خطر بودن دارو برای جنین وجود ندارد)
آیا مصرف امپول مانجارو به همه افراد توصیه می شود؟
جواب این سوال به صورت خلاصه یک کلمه است، خیر... همانگونه که قبل تر هم در این مقاله گفتیم، آمپول مونجارو و سایر داروهای لاغری با عملکرد مشابه برای درمان و کنترل بیماری دیابت کاربرد دارند و در واقع بی اشتهایی و لاغری حاصل از آن یک اثر جانبی است، گرچه در طول این سوال ها تحقیقات دانشمندان، این داروها را بی خطر نشان داده، اما همچنان لازم است تا قبل از شروع مصرف با متخصص تغذیه در این رابطه مشورت شود. درصورتی که برای تزریق این دارو در کلینیک پیکرتراشی ژیوا نیاز به مشاروه بیشتر دارید می توانید از طریق فرم ذیل منتظر تماس کارشناسان ما باشید.